Меркель хоче знати, чи створять коаліцію її конкуренти на виборах

Меркель хоче знати, чи створять коаліцію її конкуренти на виборах

Укрінформ
Кандидат на посаду канцлера ФРН від Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель хоче знати, чи готовий її найближчий конкурент, Соціал-демократична партія Німеччини на чолі з Мартіном Шульцем, до створення коаліції з Лівими і Зеленими.

Таке питання вона поставила в суботу в ході спілкування зі своїми виборцями в комуні Бінц на острові Рюген, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Створите ви Червоно-Червоно-Зелену (урядову коаліцію), якщо це вдасться, чи ні?», - запитала канцлер.

Вона заявила, що їй не подобається невизначеність. «Ми живемо в часи нестабільності, і ми не можемо дозволити собі в даний час експерименти», - сказала очільниця уряду.

Читайте також: Меркель виступає за приєднання всіх країн ЄС до Шенгену

При цьому Меркель підкреслила, що результат виборів до Бундестагу 24 вересня не вирішений, зараз важливий кожен голос.

Згідно з останніми опитуваннями громадської думки, блок ХДС/ХСС істотно випереджає СДПН - 36% проти 23%. Однак велика частка виборців досі не визначилася зі своїми вподобаннями.

Для формування уряду майбутнього парламенту доведеться створювати коаліцію, яка повинна налічувати не менше ніж 50% депутатів +1. Раніше Меркель виключила варіанти утворення коаліції з Альтернативою для Німеччини (з цієї партією відмовляються створювати блоки всі решта 5 політсил, що проходять в майбутній склад Бундестагу), а також з Лівими. Якщо буде знову, як і в законодавчому періоді, що завершується, створена Велика коаліція (ХДС/ХСС/СДПН), то голосів їй вистачить. Якщо нинішні партнери не домовляться, не виключений так званий варіант «Ямайка» - ХДС/ХСС (чорні) - Вільна демократична партія (жовті) - Зелені.

Відповіді від СДПН, як зазначають німецькі ЗМІ, поки не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-