Штати закликають Китай і Росію до прямих дій після запуску ракети КНДР

Штати закликають Китай і Росію до прямих дій після запуску ракети КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати закликали Китай та Росію вдатися до «прямих дій» щодо Північної Кореї, яка 15 вересня запустила другу балістичну ракету, що пролетіла над Японією.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Китай постачає до Північної Кореї більшу частину її нафти. Росія є найбільшим роботодавцем для примусової праці північнокорейців. Китай і Росія мають вказати на свою нетерпимість до цих безрозсудних запусків ракет, вживши власних прямих дій", – заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН призначила позачергове засідання через останній запуск ракети Пхеньяном.

Запущена 15 вересня ракета впала в Тихий океан після польоту над північним островом Японії Хоккайдо.

Читайте також: Радбез ООН екстрено збирається через ракетний пуск КНДР

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що ракета пролетіла близько 3700 кілометрів і досягла максимальної висоти 770 кілометрів, і це найдовша траєкторія за всю історію пусків КНДР. Пентагон заявив, що ця балістична ракета середнього радіусу дії не становила загрози для Північної Америки чи Гуаму. В Японії пуск ракети призвів до роботи сирен і попереджувальних повідомлень, і «це змусило мільйони японців ховатися», заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс.

У липні Пхеньян провів чергове випробування балістичної ракети. Згідно з оцінкою японської влади, після 40 хвилин польоту ракета впала в Японське море.

У вересні влада Північної Кореї заявила про успішне випробування боєголовки з термоядерним зарядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-