Шнобелівська премія-2017: лікування крокодилами та рідкі коти

Шнобелівська премія-2017: лікування крокодилами та рідкі коти

Укрінформ
У Гарвардському університеті пройшла церемонія оголошення лауреатів Шнобелівської премії - нагороди за дослідження сумнівної наукової цінності.

Про це повідомляє The Guardian.

"Вчені з усього світу зібралися на щорічну церемонію, присвячену дослідженням, які "спочатку змушують вас сміятися, а потім змушують вас думати", - пише видання.

Кожен лауреат отримав традиційну нагороду - 10 трильйонів зімбабвійських доларів. Промова кожного лауреата Шнобелівської премії мала тривати не більше однієї хвилини, після цього восьмирічна дівчинка казала: "Будь ласка, вистачить. Мені нудно".

Шнобелівська премія з фізики дісталася Марку-Антуану Фардіну, який довів, що коти - це рідина. "У рідкому стані речовина займає певний обсяг і приймає форму ємності, в якій знаходиться", - прокоментував Фардін своє дослідження. Він додав, що дорослі коти розтікаються швидше за кошенят.

Читайте також: Тім Кук презентував футуристичний парк Apple

Премія миру дісталася групі дослідників, які з'ясували, що гра на дудці діджеріду допомагає впоратися з апное і хропінням. 25 добровольців, які страждали від апное, що супроводжувалося хропінням, протягом чотирьох місяців грали на діджеріду по 5-6 днів на тиждень по 25 хвилин.

Премія з економіки дісталася дослідникам, з'ясувалося, що обійми з крокодилом знижують потяг до азартних ігор. 62 чоловіки і 41 жінка, які взяли участь в експерименті, мали робити ставки в ігрових автоматах. Частині з них перед тим, як зробити ставки, потрібно було потримати на руках метрового крокодила. Ті добровольці, які відчули через необхідність тримати на руках крокодила сильні негативні емоції, робили маленькі ставки. А ось ставки тих, кого хижа тварина не дуже налякала, навпаки були вищими, ніж у контрольної групи.

Ще одну премію - з анатомії - отримав дослідник, який назвав швидкість росту вух людини - 0,2 мм на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-