Берлін критикує Анкару за купівлю російських С-400

Берлін критикує Анкару за купівлю російських С-400

Укрінформ
У Берліні не здивувалися купівлі Анкарою російських ракетно-зенітних комплексів С-400, але критикують цю угоду.

Позицію влади озвучив в середу офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Союзникам по НАТО правильно було б мати однакові і сумісні системи і структури", - заявив Шефер.

В той же час дипломат зазначив, що новиною ця угода не стала, на Заході, у тому числі в Німеччині, знали про переговори між Туреччиною і Росією.

Представник МЗС також повідомив, що незважаючи на дискусії в Німеччині відносно постачань озброєнь в Туреччині у світлі відносин, що різко погіршились між країнами, повністю припинити експорт неможливо, оскільки є зобов'язання у рамках альянсу. Проте, нагадав він, постачання і так значно скоротилися. Зараз ретельно розглядається кожен конкретний контракт.

На думку Шефера, бравада Анкари з приводу придбання С-400 пов'язана із спробами пошуку нових джерел озброєнь на випадок, якщо німецький експорт скоротиться критично. 

Читайте також: Масове захворювання: 150 пілотів Air Berlin не вийшли на роботу

Як раніше повідомляв Укрінформ, з початку 2017 року  і до кінця серпня було затверджено 99 контрактів, загальна вартість 96 з них становить 25,36 млн євро, ще по 3 даних немає, так що цифра може бути і значно більшою. Втім, в порівнянні з 8 місяцями 2016 року це все одно менше: за цей період минулого року було схвалено 158 угод на 69,32 млн євро. За даними Мінекономрозвитку, які були надані на запит фракції Зелених у бундестазі, основні категорії товарів, що продаються Туреччині в сегменті ВПК це: бомби, торпеди і ракети (майже на 18 млн євро). Також системи протиракетної оборони для військово-морських судів, устаткування для ВПС, техніка інфрачервоного бачення та інше. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-