Європарламент ухвалив

Європарламент ухвалив "запобіжник" газовому шантажу Кремля

Укрінформ
У Євросоюзі ухвалили законодавство, яке має виключити використання постачань газу як "політичної зброї".

Відповідний законодавчий регламент ухвалив у вівторок Європарламент, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Законодавчо зобов’язуючий механізм та координація на рівні усього ЄС механізму захисту споживачів означає, що поставки газу більше не будуть використовуватися у якості політичної зброї, або інструменту шантажу", - наголосив автор законопроекту, голова комітету Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики Єжі Бузек.

Документ, який є важливою складовою створення Європейського енергетичного союзу, передбачає положення щодо солідарності поміж країнами-членами ЄС на випадок переривання постачання газу. Відтак, сусідні країни повинні надати допомогу у постачанні газу до інших, в яких виникли проблеми у цій сфері.

Читайте також: Північний потік зупинили на ремонт: транзит до Європи піде через Нафтогаз

Окрім цього, уведена вимога для енергетичних компаній повідомляти керівні інституції ЄС про наміри укладати контракти на постачання газу, які є критичними для європейської енергетичної безпеки.

Відповідальність щодо контролю цього законодавства у сфері постачання газу покладена на Єврокомісію.

Як відомо, Росія вже неодноразово провокувала "газові кризи", перериваючи постачання блакитного палива до Європи через територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-