Країни Балтії просять не називати їх колишніми радянськими республіками

Країни Балтії просять не називати їх колишніми радянськими республіками

Укрінформ
Посли Естонії, Литви і Латвії в Парижі звернулися до керівництва видання Le Monde з проханням не називати їх країни "колишніми радянськими республіками".

Про це повідомляє Delfi.

"Ми були б дуже вдячні, якби в ваших статтях більше не використовувався термін "колишні радянські республіки" і щоб визнані на міжнародному рівні історичні факти висвітлювалися належним чином", - йдеться в листі дипломатів, адресованому редактору Le Monde Люку Броннеру.

У посланні також сказано, що Естонія, Литва і Латвія "у 1940 р війшли в СРСР не добровільно, вони були включені в союз в результаті військової анексії". З цієї причини "велика частина країн світу, включаючи Францію, ніколи не визнавали анексію країн Балтії".

Дипломати також зазначили, що після розпаду СРСР в цьому регіоні нові держави не виникли; країни Балтії відновили свою незалежність.

Читайте також: Лінкявічюс про "Запад-2017": Це небезпечне брязкання зброєю повинне припинитися

Як зазначається, цей лист було написано після того, як нещодавно у французькому виданні Le Monde надрукували карту, на якій Естонію, Латвію і Литву назвали "колишніми радянськими республіками".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-