Лінкявічюс про

Лінкявічюс про "Запад-2017": Це небезпечне брязкання зброєю повинне припинитися

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав Росію скасувати заплановані військові навчання "Запад-2017" на східному фланзі НАТО. 

Про це він заявив в інтерв'ю медіа-групі Redaktionsnetzwerk Deutschland, повідомляє DW.

"Ми стурбовані тим, що Москва перекинула у Білорусь і до кордонів Балтії 4 тисячі систем, здатних нести ядерну зброю, і не менше 30 тисяч солдатів. Це небезпечне брязкання зброєю повинне припинитися", - сказав Лінкявічюс.

За словами глави литовської дипломатії, Росія останнім часом щотижня здійснювала в середньому по 10 таємних польотів над територією країн НАТО у Балтії.

Він підкреслив, що "ми маємо бути пильними і підготовленими".

Глава дипломатичного відомства також зазначив, що, на відміну від навчань "Запад-2013", Росія у рамках нинішніх навчань уперше перекидає війська у Білорусь. "Ми побоюємося, що російська військова присутність у Білорусі стане постійною", - зазначив він. 

У зв'язку з цим Лінкявічюс нагадав про те, що анексія Криму в 2014 році теж розпочиналася з військових навчань.

Читайте також: У Мінську протестували проти навчань "Запад-2017"

Як повідомлялося, 14-20 вересня відбудеться активна фаза спільних російсько-білоруських військових навчань. За даними Москви, в них візьмуть участь не менше 13 тисяч осіб, проте  західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 тисяч. За інформацією литовської іноземної розвідки, вірогідний сценарій навчань - озброєний конфлікт з НАТО. Частина регіонів, на яких проходитимуть навчання, знаходяться біля кордонів Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-