У Мінську протестували проти навчань

У Мінську протестували проти навчань "Запад-2017"

Укрінформ
Білоруські демократи протестують проти спільних з Росією військових навчань "Запад-2017". У мітингах і ході в Мінську взяли участь сотні людей. Міліція не перешкоджала проведенню акцій.

Про це сообщаает DW.

Як зазначається, дата 8 вересня для нинішнього мітингу і ходи була вибрана не випадково. В цей день у 1514 році війська Великого князівства литовського, серцем якого була сучасна Білорусь, на чолі з гетьманом Костянтином Острозьким під Оршею розбила армію Московського князівства, що перевершувала по силам. Демократичні сили Білорусі вже більше 25 років відзначають цю дату як День білоруської військової слави.

Організатором несанкціонованої акції, яка пройшла в Мінську в п'ятницю, 8 вересня, виступив Білоруський національний конгрес (БНК) на чолі з її лідерами, екс-кандидатами в президенти на виборах 2010 року, колишніми політв'язнями Миколою Статкевичем і Владимиров Некляєвим.

Читайте також: Грібаускайте про навчання Захід-2017: Тільки не треба нас лякати

У той же час учасники акції висловили побоювання, що російські військові по закінченні навчань можуть залишитися на території Білорусі.

14-20 вересня відбудуться спільні російсько-білоруські військові навчання. За даними Москви, в навчаннях візьмуть участь не менше 13 000 військовослужбовців, проте західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 000. За інформацією литовської іноземної розвідки, ймовірний сценарій навчань - збройний конфлікт із НАТО. Частина регіонів, в яких будуть проходити навчання, знаходяться біля кордонів Литви, тому не виключають можливості провокацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-