Білорусь відмовила у візах шістьом депутатам литовського Сейму

Білорусь відмовила у візах шістьом депутатам литовського Сейму

Укрінформ
Шість литовських парламентаріїв, які мали намір у понеділок взяти участь у заході білоруської опозиції в Мінську, не змогли отримати білоруські візи.

Про це повідомляє Delfi.

"Парламентарі збиралися взяти участь у дискусії "Регіональна безпека: виклики та перспективи" за запрошенням голови Об'єднаної громадянської партії Білорусі Анатолія Лебедько", - зазначає видання.

Як підтвердив BNS консерватор Лаурінас Кащюнас, візу не отримав жоден з членів литовської делегації.

Крім нього у Мінськ планували їхати колеги по партії Раса Юкнявічене, Аудронюс Ажубаліс, колишній ліберал Гінтарас Стяпонавічюс, "селянин" Егідіюс Варейкіс і соціал-демократ Ріманте Шалашявічюте.

Читайте також: Лукашенко про "Запад-2017": Нападати ні на кого не збираємося

"Ми повинні були обговорювати регіональну безпеку. Повинні були брати участь на запрошення А. Лебедько, там повинні бути всі представники опозиції. Ми повинні були брати участь у понеділок, так, напевно, будемо брати участь "по Скайпу", не так легко буде нас відключити, - сказав BNS Л. Кащюнас. - Меседж, який ми хотіли відвезти, очевидний - що ми хочемо, щоб у нас був незалежний, самостійний сусід, і ми сподіваємося, що після військових навчань ця самостійність ще залишиться, особливо у військовій сфері".

За його словами, головним акцентом дискусії повинні були стати спільні російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017", які починаються на наступному тижні.

"Ми хотіли незалежної Білорусі, але, виявляється, той діалог, який ведеться, швидше, виборчий зі сторони (президента Білорусі – ред.) Олександра Лукашенка. Злякався шести парламентаріїв", - висловив своє здивування політик.

Фото: © DELFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-