Вибори у США: Facebook розповів про втручання Росії

Вибори у США: Facebook розповів про втручання Росії

Укрінформ
У Facebook заявили, що протягом декількох років фейкові акаунти, які імовірно діяли з Росії, купували і поширювали в соцмережі політичну рекламу на десятки тисяч доларів.

Про це йдеться в заяві глави служби безпеки Facebook Алекса Стамоса з приводу дослідження можливого втручання Росії у вибори в США.

"Переглядаючи (операції - Ред.) з придбання рекламних площ, ми з'ясували, що приблизно $100 тис. були витрачені на рекламу з червня 2015 року по травень 2017 року - на приблизно три тисячі оголошень, пов'язаних з 470 фейковий акаунтами і сторінками. Наш аналіз показує, що ці облікові записи та сторінки пов'язані одне з одним і управлялися з Росії", - наголосив Стеймос.

Зазначається, що пізніше Facebook заблокував всі ці сторінки, оскільки подібні дії порушують правила соцмережі.

Стамос зазначив, що переважна більшість цих оголошень не зачіпала конкретно тему президентських виборів в США. Однак через ці акаунти поширювалися провокаційні повідомлення, що зачіпають теми ЛГБТ, імміграцію, права на зброю.

Як повідомляється, в ході цього аналізу Facebook також виявив ще 2200 рекламних оголошень, на які було витрачено близько $50 тис. Всі вони потенційно пов'язані з Росією. Наприклад, оголошення були розміщені з російськомовних облікових записів з американських IP-адресів.

Читайте також: ФБР вивчить можливу роль Флінна в публікації листів Клінтон

"Ми поділилися нашими висновками з владою США, яка розслідує ці питання, і ми будемо продовжувати працювати з нею в міру необхідності", - зазначається в заяві Стамоса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-