Австралія виплатить біженцям $70 мільйонів компенсації

Австралія виплатить біженцям $70 мільйонів компенсації

Укрінформ
Верховний суд штату Вікторія схвалив угоду між австралійським урядом та біженцями, згідно з якою Австралія має виплатити 70 млн компенсації за погані умови утримання шукачів притулку на острові Манус (Папуа - Нова Гвінея).

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Я дуже задоволений тим, що сума в розмірі 70 мільйонів доларів є справедливою та розумною ціною для учасників процесу», - сказав суддя Кемерон Макаулі.

Ця угода є наймасштабнішим прикладом урегулювання конфлікту інтересів у сфері прав людини в австралійській юридичній історії.

Читайте також: Канада стурбована порушенням прав людини у М’янмі

Як повідомляв Укрінформ, австралійський уряд і адвокати нелегальних мігрантів досягли домовленості щодо досудового врегулювання спору, проте це рішення мав затвердити суд. Тепер же група шукачів притулку та біженців отримала компенсацію за недбалість уряду Австралії до умов їх розміщення та утримання у притулку на острові Манус у період з 2012 по 2016 роки. Затримані на острові Манус стверджували, що їх не забезпечили їжею, водою, притулком, засобами гігієни та безпекою.

Утім, не всі постраждалі задоволені рішенням суду. 56 осіб взагалі відмовилися від участі у процесі, наголосивши, що позитивний вердикт не зменшить страждання потерпілих, яких Австралія не хоче приймати, а лише принесе користь юристам, залученим до процесу (за свої послуги вони отримають 20 млн дол.).

Самі ж юристи ці звинувачення спростовують і заявляють, що більшість позивачів задоволені результатом процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-