Кремль просить США

Кремль просить США "одуматися й повернути" їхні диппредставництва

Укрінформ
Росія звинуватила Сполучені Штати у захопленні будівлі Генерального консульства країни у Сан-Франциско та Торгового представництва у Вашингтоні.

Про це йдеться у заяві на сайті зовнішньополітичного відомства РФ.

“2 вересня владою США захоплено будівлі Генерального консульства Росії у Сан-Франциско та Торгового представництва у Вашингтоні, які знаходяться в російській власності і мають дипломатичний імунітет. Російським представникам також закрито доступ до орендованих приміщень відділення торгпредства у Нью-Йорку", - йдеться у повідомленні.

У російському МЗС назвали такі дії "відверто ворожим актом" і "грубим порушенням Вашингтоном міжнародного права, включаючи Віденські конвенції про дипломатичні та консульські відносини, двосторонню Консульську конвенцію".

Читайте також: Генконсульство Росії "виселили" з Сан-Франциско

“Закликаємо американську владу одуматися і негайно повернути російські дипломатичні об'єкти. Інакше на США ляже вся провина за тривалу деградацію відносин між нашими країнами, від яких багато в чому залежить стан глобальної стабільності та міжнародної безпеки", - підкреслюється у заяві відомства.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 вересня, влада США наказала закрити три російські дипломатичні об'єкти: генеральне консульство у Сан-Франциско, торгове представництво у Вашингтоні та його філію у Нью-Йорку. У Держдепартаменті відзначили, що дії США продиктовані необхідністю зрівняти кількість дипперсоналу після висилання сотень американських дипломатів із Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-