У Канаді через лісові пожежі евакуюють 5 тисяч осіб

У Канаді через лісові пожежі евакуюють 5 тисяч осіб

Укрінформ
Близько 5 тис людей мусили терміново залишити свої домівки через лісову пожежу, яка палає на півночі канадської провінції Манітоба.

Про це CBC News розповів віце-президент канадського Червоного Хреста Шон Філі, який координує розселення погорільців.

«Наскільки я зрозумів, виникла значна задимленість, і староста, порадившись із федеральним урядом, вирішив, що прийшов час проводити евакуацію», - сказав Філі.

За його словами, накази на евакуацію отримали мешканці кількох поселень корінних народів за 500 км від столиці провінції, міста Вінніпег.

Читайте також: Лісову пожежу в Канаді "офіційно загасили" через 15 місяців від початку

Зважаючи на ізольованість населених пунктів, на які насувається пожежа, було ухвалено залучити до рятувальної операції військові літаки. Наразі перші кілька рейсів вже приземлились у Вінніпезі, де людей розселяють у готелях та двох спеціально створених притулках.

Із пожежею боряться 400 вогнеборців та 30 одиниць різноманітної авіатехніки. Однак наразі спекотна посушлива погода сприяє поширенню вогню і зусилля пожежників приносять мало результату. «Усе залежить від матінки-природи. Потрібні дощі. Ми плануємо, що люди залишатимуться в евакуації два тижні, але чи впораємося ми за цей час – залежить від погоди», - зазначив Філі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-