Порушення Кремлем угоди про ліквідацію ракет: НАТО має 39 варіантів відповіді - ЗМІ

Порушення Кремлем угоди про ліквідацію ракет: НАТО має 39 варіантів відповіді - ЗМІ

Укрінформ
Країни НАТО отримали документ, в якому перелічені варіанти реагування у разі порушення РФ договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Про це повідомляє DW

За інформацією німецької газети Suddeutsche Zeitung, а також телеканалів NDR і WDR, в цілому розглядається 39 можливих варіантів. Одним із них є більш інтенсивна стратегія ядерного стримування. Пропонується також збільшити кількість систем раннього виявлення, посилити захист підводних човнів і більш активно задіяти в Європі бомбардувальники B-2 і B-52. Ще однією можливістю названо постійну готовність до дій розміщених в Європі ескадрилей бомбардувальників, здатних скидати атомні бомби, йдеться в документі. Зрештою, автори документа роздумують над тим, як переконати Росію сісти за стіл переговорів.

Читайте також: Українські десантники тренуються за стандартами НАТО

Офіційний представник НАТО у відповідь на запит німецьких ЗМІ відмовився підтвердити існування цього документа, проте підтвердив, що всередині Альянсу тривають дискусії про дотримання договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності і його вплив на політику безпеки НАТО. Підписаний у 1987 році безстроковий договір між США і СРСР забороняє виробляти, випробовувати і розгортати балістичні і крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500) і малої (від 500 до 1000) дальності.

США неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов договору. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-