Bellingcat збиратиме докази обстрілів України з території РФ

Bellingcat збиратиме докази обстрілів України з території РФ

Укрінформ
У міжнародній волонтерській групі "Bellingcat" не вважають справу про катастрофу рейсу МН17 закритою і продовжують над нею працювати.

Про це заявив дослідник групи Крістіан Тріберт, повідомляє New Eastern Europe.

"Bellingcat досі ще працює над нею (справою про катастрофу MH17 - ред.)", - зазначив Тріберт.

У Bellingcat не вважають справу MH17 закінченою, проте не заперечують, що після трьох років досліджень більшість джерел були вичерпані.

Проте дослідники групи сподіваються на отримання додаткової інформації про катастрофу.

"Наприклад, зовсім нещодавно ми приєдналися до заклику JIT (Об'єднана слідча група - ред.) для ідентифікації двох осіб, пов'язаних з інцидентом MH17. Це не поточне розслідування, але ми вважаємо, що інформація може все ж з'явитися", - сказав Тріберт.

Під час інтерв'ю була також порушена тема щодо обстрілу Східної України з території РФ:

"Я думаю, що було дуже цікавим прикладом того, як одна країна просто стріляє в іншу суверенну країну через кордон. Це щось з чимось, коли такі речі відбуваються і їх заперечують, тому ми хотіли дослідити це, і я б сказав, що аргументи були дуже вагомі, засновані на супутникових знімках", - зазначив Тріберт, підкресливши, що цією справою він не займався особисто.

За словами Тріберта, Bellingcat також моніторить і дії української армії.

Читайте також: Катастрофа MH17: Bellingcat назвала "єдиного правдоподібного” винуватця

Як відомо, міжнародна волонтерська група "Bellingcat" була створена в 2014 році з метою зібрати колектив, який проводив би розслідування із використанням інформації з відкритих джерел.

Через кілька днів після створення групи над Донбасом був збитий Боїнг-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам - Куала-Лумпур. На борту літака знаходилося 298 осіб, усі вони загинули. Дослідники Bellingcat відразу взяли активну участь у розслідуванні причин катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-