В ОБСЄ прокоментували видворення російської пропагандистки

В ОБСЄ прокоментували видворення російської пропагандистки

Укрінформ
В Організації з безпеки і співпраці в Європі стурбовані непоодинокими випадками затримань і висилки з України іноземних журналістів.

Про це йдеться в заяві представника Організації з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра, передає кореспондент Укрінформу.

«Висилка журналістів з або відмова їм у в'їзді в Україну є надмірними заходами, що викликають занепокоєння, тим більше, що в цих діях відсутня транспарентність і належний механізм оскарження», - написав Дезір міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну в середу.

Читайте також: РосЗМІ заявляють про "викрадення" у Києві журналістки "Первого канала"

Представник ОБСЄ також нагадав, що її держави-члени взяли на себе зобов'язання покращувати умови, в яких журналісти з однієї держави-учасника здійснюють свою професійну діяльність.

Приводом для листа главі українського МЗС стала висилка за поданням СБУ журналістки російського «Першого каналу» Анни Курбатової. За словами представника СБУ, журналістка буде вислана з країни «за те, що ганьбила Україну».

Раніше ОБСЄ вже висловлювала свою стурбованість у зв'язку з іншими подібними інцидентами з журналістами російської держтелерадіокомпанії - 14 серпня СБУ затримала і депортувала Тамару Нерсесян, який звинувачується в нанесенні шкоди національним інтересам України, їй заборонений в'їзд в країну на три роки, а 26 липня СБУ депортувала Марію Князєву і відмовила їй у в'їзді в країну «на підставі упередженого висвітлення ситуації в Україні».

Дезір зазначив і випадки з західними журналістами: 25 серпня СБУ не пустила в Україну двох іспанських журналістів, Антоніо Пампліегу і Мануеля Састре, заборонивши їм в'їзд в країну на три роки.

Читайте також: Російську журналістку Курбатову видворили з України із забороною в'їзду - СБУ

Тим часом в Росії вже погрожують "відповісти" на депортацію Курбатової.

Про це російський сенатор Олексій Пушков написавши у Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-