У США 15 охоронцям Ердогана висунули звинувачення у побитті демонстрантів

У США 15 охоронцям Ердогана висунули звинувачення у побитті демонстрантів

Укрінформ
У США 15 охоронцям президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана висунули обвинувачення за напад на учасників мітингу у Вашингтоні під час його візиту в травні.

Про це повідомляє АР.

"Загалом 19 осіб, включаючи 15 співробітників служби безпеки Туреччини, були обвинувачені у вівторок великим журі столиці США за напад на демонстрантів у травні 2017 року під час візиту до США президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана", - йдеться у повідомленні.

Цих осіб обвинувачують у нападі на мирних демонстрантів, які зібралися 16 травня за межами будинку турецького посла, чекаючи прибуття Ердогана після того, як він зустрівся з президентом Дональдом Трампом у Білому домі.

Зазначається, що максимальне покарання за цим обвинуваченням - 15 років ув'язнення.

На даний момент залишається невідомим, чи зможе хтось з охоронців Ердогана зіткнутися з юридичними наслідками в Сполучених Штатах. Однак вони можуть опинитися під загрозою арешту, якщо повернуться в США.

Читайте також: Глава німецьких лівих каже, що критикує Росію, просто ЗМІ про це не пишуть

Як повідомлялося, у червні американські правоохоронні органи видали ордери на арешт дванадцяти охоронців президента Туреччини.

Держсекретар Рекс Тіллерсон, у свою чергу, заявив, що дії правоохоронців "посилають чіткий сигнал, що Сполучені Штати не потерплять тих, хто використовує залякування і насильство для придушення свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-