Австралійський міністр:

Австралійський міністр: "Ракетний щит" не можна просто купити в супермаркеті

Укрінформ
Міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пейн назвав необдуманими заяви про необхідність придбання системи протиракетної оборони для захисту країни від північнокорейських міжконтинентальних балістичних ракет.

Про це повідомляє news.com.

"Дуже легко сказати, що нам потрібен захисний щит від міжконтинентальних балістичних ракет. Однак не можна просто піти у Вулвортс (мережа супермаркетів в Австралії) і купити його, як інші продукти", - наголосив міністр, коментуючи заяви колишніх прем'єр-міністрів Австралії Кевіна Радда і Тоні Ебботта із закликами до федерального уряду подбати про отримання захисного обладнання, подібного до американської системи THAAD.

За словами Пейна, спорудження такої технології може зайняти від семи до десяти років і коштуватиме десятки мільярдів доларів.

Цього року федеральний уряд уже виділив понад 1 млрд австралійських дол. на фінансування проекту з модернізації системи протиповітряної оборони малої дальності, спрямованої на захист розгорнутих військ.

Читайте також: Австралія посилює військовий контингент в Афганістані

Якби, за словами міністра, уряд інвестував у більш довгострокові проекти, то постраждали б інші оборонні інвестиції.

Окрім того, Пейн наголосив, що на час підготовки кошторису оборонного бюджету країни оцінка загроз з боку Північної Кореї не була такою високою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-