Тіллерсон хоче скоротити кількість спецпосланців Держдепу - CNN

Тіллерсон хоче скоротити кількість спецпосланців Держдепу - CNN

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон планує значно скоротити кількість спецпосланців Держдепу, в тому числі з питань зміни клімату.

Про це повідомляє CNN з посиланням на лист Тіллерсона голові Комітету сенату з питань міжнародних справ Бобу Коркеру.

"Я вважаю, що Держдепартамент зможе краще виконати свою місію, об'єднавши деяких посланців та спеціальні представництва у регіональних і функціональних бюро, і скоротивши тих, які виконали або втратили свою первісну мету", – заявив йдеться у листі Тіллерсона.

Він також зазначив, що у Держдепі існує майже 70 спецпосланців і в багатьох випадках основні проблеми, поставлені перед ними, вже вирішені.

Читайте також: У Держдепі говорять про 16 дипломатів, постраждалих від акустичної атаки на Кубі

Так, йдеться про скорочення або перенаправлення близько трьох десятків працівників, серед яких спецпосланці США з питань зміни клімату, з питань Сирії, Судану, Південного Судану, Арктики та інші.

Як повідомлялося, раніше Держдеп США назвав скорочення свого бюджету на 2018 рік із нинішніх $54,9 млрд до $37,6 млрд прагненням президента забезпечити добробут для американців, підвищити підзвітність уряду та посилити національну безпеку.

Бюджетна пропозиція президента США передбачає історичне урізання запланованих витрат на загальну суму $3,6 трлн впродовж наступних 10 років за рахунок скорочення соцпрограм та дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-