Італія могла заплатити торговцям людьми, щоб зменшити потік мігрантів - ЗМІ

Італія могла заплатити торговцям людьми, щоб зменшити потік мігрантів - ЗМІ

Укрінформ
Італію підозрюють у виплаті $5 мільйонів лівійським торговцям людьми, щоб зупинити на місяць переправлення мігрантів через Середземне море.

Про це повідомляє видання The Times

"Заява інформаційного агентства Middle East Eye, яке цитує лівійські джерела, збігається з 86-відсотковим зменшенням кількості врятованих мігрантів, що відправляються з Лівії цього місяця, до майже 3000 осіб, порівняно з більш як 21 тисячею за той же період минулого року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у доповіді цей факт пов'язують із тим, що європейські розвідувальні служби заплатили торговцям людьми 5 мільйонів доларів. Також згадується про зустріч у місті Сабрата, на заході від Триполі, між італійськими шпигунами та членами угруповання "Анаса Даббаші", що, як вважається, причетне до торгівлі людьми.

Читайте також: У Парижі країни ЄС та Африки обговорять проблеми міграції

Повідомляється, що глава групи Ахмед Даббаші нібито звернувся до італійців з проханням про ангар для його штаб-квартири в обмін на припинення торгівлі людьми.

Нагадаємо, сьогодні в Парижі розпочинається саміт з питань міграції за участю Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, а також Чаду, Нігеру та Лівії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-