У Держдепі прокоментували скандальну заяву Трампа щодо Шарлоттсвілля

У Держдепі прокоментували скандальну заяву Трампа щодо Шарлоттсвілля

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що президент Дональд Трамп виступає від свого імені, висловлюючись щодо акції білих націоналістів у Шарлоттсвіллі.

Про це повідомляє видання Time.

"Ми в Держдепартаменті висловлюємо цінності Америки. Ми представляємо американський народ, ми представляємо цінності Америки, нашу відданість свободі, нашу відданість рівному ставленню до людей у всьому світі, і це послання залишається незмінним", - сказав Тіллерсон.

Водночас на запитання журналіста Fox News Sunday щодо цінностей Трампа Тіллерсон відповів: "Президент говорить сам за себе".

Як повідомлялося, спочатку президент США не засудив екстремістських поглядів, що спричинили акт насильства у місті Шарлоттсвіллі, штат Вірджинія. Тоді з бізнес-ради при Білому домі на знак протесту проти такої позиції президента вийшов керівник американської фармацевтичної фірми Merck афроамериканець Кеннет Фрейзієр. Він заявив, що мусить висловити свою позицію проти нетерпимості й екстремізму і що керівники США "мають поважати наші засадничі цінності, чітко відкидаючи прояви ненависті, нетерпимості і расової зверхності, що суперечать американському ідеалові, за яким усі люди створені рівними".

Нагадаємо, 14 серпня суд відмовив у заставі чоловікові, взятому під арешт після наїзду автівки на демонстрантів проти расизму у Шарлоттсвіллі, внаслідок чого загинула учасниця акції протесту проти демонстрації расистів і ще 19 людей були поранені.

Читайте також: Теракт у Шарлотсвіллі: поліції здався ультраправий, що потрапив у фільм HBO

Таким чином, 20-річний Джеймз Алекс Філдз залишається під арештом. Але коли у нього з’явиться адвокат, то рішення про арешт може бути оскаржене. Наразі заарештований не має захисника через можливий конфлікт інтересів у юристів – унаслідок його наїзду серед потерпілих є родич одного з членів управління призначених адвокатів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-