Тисячі румунів на мітингах вимагають відставки керівництва парламенту

Тисячі румунів на мітингах вимагають відставки керівництва парламенту

Відео
Укрінформ
Багатотисячні акції протесту почалися в неділю ввечері у багатьох містах Румунії: протестувальники виступають проти змін у сфері правосуддя, вимагаючи відставки керівництва парламенту країни.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вийшли на протести, щоб вимагати дотримання принципу незалежності правосуддя і поділу влади в державі», - заявив один з протестуючих.

Мітингувальники скандують «Геть Драгня!» (Лівіу Драгня – голова Нижньої палати парламенту – Камери депутатів), «Геть Терічану!» (Келін Попеску Терічану – голова Верхньої палати парламенту – Сенату).

Читайте також: У Румунії поновилися протести проти змін у сфері правосуддя

Мотивом для організації протестів стала законодавча ініціатива міністра юстиції Румунії Тудорела Тоадера, згідно з якою президента Румунії можуть позбавити права призначати керівників Управління з боротьби з корупцією та Директорату з боротьби з організованою злочинністю, а право призначати суддів і прокурорів передається Вищій раді прокурорів, а не Вищій Раді магістратури.

Президент Румунії Клаус Йоханніс назвав ініціативу міністра юстиції підривом основ правової держави і незалежності правосуддя.

Ініціаторами акцій протесту виступили члени соціальної групи «Корупція вбиває».

Фото: hotnews.ro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-