У Сеулі тисячі людей вийшли на вулиці, щоб підтримати екс-президента

У Сеулі тисячі людей вийшли на вулиці, щоб підтримати екс-президента

Укрінформ
У столиці Південної Кореї Сеулі тисячі людей вийшли на марш, щоб підтримати колишнього президента Пак Кин Хе, яку звинувачують у корупції.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Тисячі прибічників відстороненої президента Південної Кореї Пак Кин Хе пройшли маршем у суботу в Сеулі на знак протесту проти рішення суду, який, здається, підтримав основні звинувачення проти корупції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники акції скандували "Звільнити невинного президента Пак Кин Хе" та закликали до відставки ліберального президента Мун Чже Іна, якого обрано у травні.

Деякі демонстранти побилися з перехожими, коли йшли по вулиці біля президентської резиденції - Блакитного дому.

Поліція не назвала точну кількість учасників маршу, однак один офіцер на умовах анонімності розповів, що їх було близько восьми тисяч.

Нагадаємо, скандал навколо Пак Кин Хе та її радниці та подруги Чхве Сун Сіль розгорівся після того, як журналісти знайшли в сміттєвому баку готелю планшет із секретними документами, серед яких були тексти промов президента Південної Кореї. Пізніше вона зізналася, що в перші роки на посаді радилася зі своєю подругою під час підготовки до виступів і допустила її до секретних документів.

Після цього Південною Кореєю прокотилася хвиля протестів, учасники яких вимагали відставки президента. Демонстранти заявляли, що у Пак Кин Хе "немає навіть базових якостей для управління країною".

У грудні за імпічмент Пак Кин Хе проголосував парламент. А в березні Конституційний суд Південної Кореї підтримав імпічмент Пак, після чого її відсторонили від влади. 31 березня екс-президента арештували і помістили в слідчий ізолятор.

Офіційні звинувачення Пак Кин Хе були пред'явлені 17 квітня. Її підозрюють у хабарництві, зловживанні владою і незаконному тиску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-