Лідери країн світу продовжують вітати Україну

Лідери країн світу продовжують вітати Україну

Укрінформ
Лідери країн світу надсилають на адресу Президента Петра Порошенка вітання з нагоди 26-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

«Главу держави та український народ зі святом привітали король Швеції Карл Густав XVI, король Марокко Мохаммед VI, президенти Австрійської Республіки – Александер ван дер Беллен, Казахстану - Нурсултан Назарбаєв, Киргизьської Республіки – Алмазбек Атамбаєв, Туркменістану – Гурбангули Бердимухамедов, Індії – Рам Натх Ковінд, республіки Корея - Мун Дже-Ін, Об’єднаних Арабських Еміратів – Халіфа Бін Заїд Аль Нагайян, Ісламської Республіки Іран – Хасан Рухані та Алжирської Народної Демократичної Республіки - Абдельазіз Бутефліка, Федеральної Демократичної Республіки Ефіопія - Мулату Тешоме, Мексиканських Сполучених Штатів - Енріке Пенья Ньєто, спадкоємний принц Абу-Дабі, заступник Верховного Головнокомандувача Збройних Сил Об’єднаних Арабських Еміратів – Мохамед Бін Заїд Аль Нагаян», - йдеться у повідомленні.

Також вітання надійшли від голови Державної Ради і Ради Міністрів Республіки Куба Рауля Кастро та генерал-губернатора Австралійської Співдружності Пітера Косгроу, віце-президента, прем’єр-міністра Об’єднаних Арабських Еміратів, правителя Емірату Дубай Мохаммеда Бін Рашіда Аль Мактума.

Генерал-губернатор Австралійської Співдружності Пітер Косгроу запевнив, що Австралія продовжить підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України та подякував нашій державі за роботу на підтримку Спільної Слідчої Групи з розслідування катастрофи літака МН-17. Він також позитивно оцінив поглиблення двосторонніх відносин між державами, зокрема завдяки набуттю чинності угоди між Австралією та Україною про ядерне співробітництво.

Крім того, Косгроу висловив сподівання на співробітництво країн у Раді з прав людини. «Наші спільні цінності та прихильність правам людини, сподіваюсь, дозволять Австралії працювати поряд з Україною», - зазначив він, подякувавши за підтримку кандидатури Австралії до складу цієї організації на 2018-2020 роки.

Глави держав бажають дружньому народові України процвітання та благополуччя.

Читайте також: Над мерією Оттави замайорів прапор України

Лідери країн також висловлюють тверду прихильність зміцненню дружніх зв’язків та співробітництва з Україною на користь взаємного розвитку і добробуту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-