У Німеччині вимагають пояснень від глави МЗС щодо вечері з Путіним

У Німеччині вимагають пояснень від глави МЗС щодо вечері з Путіним

Укрінформ
Фракція партії Зелених у бундестазі хоче отримати пояснення від міністра закордонних справ ФРН (Соціал-демократична партія Німеччини) Зігмара Габріеля з приводу його та екс-канцлера Герхарда Шредера вечері з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про таку вимогу керівника фракції Катрін Герінг-Екардт пише видання Zeit.

"Габріель повинен розвіяти враження, що він дозволяє екс-канцлерові Шредеру здійснювати тиск на себе в інтересах Путіна та напівдержавного російського енергоконцерну "Роснефть". Це було б нечуваним афронтом проти ЄС і проблемою для Німеччини", - заявила депутат.

Вона та її колеги переконані, що це виходить за рамки приватної справи, коли Шредер як лобіст російського газового концерну «Газпром» і як майбутній член ради директорів нафтового концерну «Роснефть» організовує зустріч з главою РФ, яка триває кілька годин. Вони хочуть знати, про що саме говорили учасники цієї вечері. А саме, чи торкалися, зокрема теми обох проектів «Північний потік», а також зняття антиросійських санкцій.

Зелені вважають, що тут може бути конфлікт інтересів і вимагають пояснень до виборів у бундестаг, які відбудуться 24 вересня. Відповідний запит спрямований у федеральний уряд членом фракції Марілуїзою Бек.

Як раніше повідомляв Укрінформ, така вечеря на трьох відбулася під час Санкт-Петербурзького економічного форуму на початку червня. Він затягнувся на кілька годин до глибокої ночі. До вечері Путін і Габріель провели двосторонню зустріч у вузькому колі, у ході якої обговорювали, у тому числі і українську кризу.

Читайте також: Шредера за його рішення працювати в «Роснефті» розкритикували і ліві

У серпні стало відомо про те, що Шредер (канцлер ФРН з 1998 по 2005 рік) отримав пропозицію працювати у «Роснефти» і погодився її прийняти. Це рішення засудили усі провідні партії, навіть у його власній, СДПН, було висловлено незадоволення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-