Катар відновив дипломатичні відносини з Іраном

Катар відновив дипломатичні відносини з Іраном

Укрінформ
Катар 24 серпня відновив повні дипломатичні відносини з Іраном, відкинувши вимоги Саудівської Аравії та кількох арабських союзників розірвати зв’язки з Тегераном.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністерство закордонних справ Катару заявило, що посол країни повернеться до Тегерану після того, як його було знято 20 місяців тому.

Катарське зовнішньополітичне відомство висловило «прагнення зміцнити двосторонні відносини з Ісламською Республікою Іран у всіх сферах» і повідомило, що міністр закордонних справ Катару шейх Мухаммед бін Абдулрахман ат-Тані обговорив «двосторонні відносини і засоби їх активізації та розвитку» з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Читайте також: Катар не пускає літаки з Саудівської Аравії, що мають везти прочан у Мекку

Катар та Іран спільно розробляють великі родовища природного газу в морі, це вимагає зв’язку між двома країнами. Після того, як у червні розпочався дипломатичний конфлікт Катару з іншими арабськими країнами, Іран прагнув продемонструвати свою підтримку, зокрема, відправивши до Катару продовольство. Це сталося після того, як Саудівська Аравія закрила для таких постачань єдиний сухопутний кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-