Міністр оборони Канади відвідає Арктику

Міністр оборони Канади відвідає Арктику

Укрінформ
Міністр оборони Канади Харджит Саджан здійснить робочий візит до арктичного містечка Ранкін Інлет на березі затоки Гудзона.

Про це повідомили в міністерстві оборони країни.

«23-24 серпня міністр оборони Харджит Саджан відвідає Ранкін Інлет, аби оглянути тренувальну операцію NANOOK», - йдеться у повідомленні.

У рамках цієї місії Збройні сили Канади у координації із іншими урядовими департаментами та агентствами реагуватимуть на пожежу й вибух баржі.

«Операція NANOOK дозволяє ЗС Канади покращувати свої навички ефективних дій на Півночі, водночас підвищуючи якість координації із іншими державними службами у реагуванні на проблеми, пов’язані із безпекою північних регіонів», - додали у оборонному відомстві.

Читайте також: Канада відправила бойовий корабель до Балтійського моря

Усього до навчань залучено близько 900 осіб, які беруть участь у двох одночасних діях на півночі провінції Ньюфаундленд та Лабрадор і узбережжі затоки Гудзона.

Нагадаємо: Канада контролює 25% території Арктики і має великі плани на так званий Північно-Західний морський прохід, який проходить через канадський Арктичний Архіпелаг і дозволяє суттєво скоротити шлях із Європи до Азії, однак раніше був практично несудохідним через замерзання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-