Вибори у Німеччині: місця у бундестагу виборюватимуть кандидати від 18 до 89

Вибори у Німеччині: місця у бундестагу виборюватимуть кандидати від 18 до 89

Укрінформ
У парламентських виборах у Німеччині 2017 року за місця в бундестаг боротимуться більше ніж 4800 кандидатів, обирати їх зможуть 61,5 млн виборців.

Факти і цифри щодо майбутніх виборів повідомив журналістам у вівторок в Берліні федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Зареєстровано 4828 кандидатів, у тому числі 520 нинішніх депутатів бундестагу», - повідомив Заррайтер, який є також главою німецького статистичного бюро.

Наймолодшому з кандидатів 18 років, найстаршій кандидатці – 89 років. Середній вік кандидатів – 46,9 років.

Жінок серед кандидатів 29%.

Читайте також: Меркель потрапила у “чорний список” Ердогана перед виборами у Німеччині

Голосування в Німеччині змішане – за мажоритарним і партійним принципом. До виборів допущено 42 партії з 63, які подали заявки. Це максимальна кількість партій з моменту об'єднання Німеччини. Примітно, що 13 були утворені вже після попередніх виборів 2013 року.

Правом голосу з 73,4-мільйонного населення ФРН володіють 61,5 млн, з них 3 мільйони голосуватимуть вперше. Вибори пройдуть в 299 виборчих округах.

Попередні результати голосування Заррайтер сподівається оголосити вже в ніч з неділі, 24 вересня, на понеділок. Офіційні результати оголосять 12 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-