Трамп презентував нову стратегію США щодо Афганістану

Трамп презентував нову стратегію США щодо Афганістану

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп представив своє бачення нової стратегії дій американських військ в Афганістані, заявивши, що їх поспішний відхід з цієї країни залишить вакуум для терористів, яким вони напевно не забаряться скористатися.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Про нову стратегію американський президент заявив у своїй промові на військовій базі Форт-Мойєр під Вашингтоном, яка транслювалася провідними телеканалами країни.

Читайте також: Трамп підписав розпорядження щодо відправки до Афганістану 4 тисяч солдат

Трамп визнав, що спочатку мав намір швидко вивести війська з Афганістану, але тепер переконаний в тому, що подібні дії стануть повторенням помилок, які були здійснені його попередниками в Іраку.

Нова стратегія передбачає не "мікроуправління з Вашингтону", а делегування більших повноважень місцевим командирам. Крім того, американці більше не будуть займатися в Афганістані "створенням нації", а стануть "вбивати терористів".

Читайте також: Меттіс розкрив подробиці дискусії навколо стратегії щодо Афганістану

Нагадаємо: зараз в Афганістані дислоковано, за даними НАТО, близько 8500 солдатів США, чверть з яких є спецназом для протистояння джихадистів. Всього в країні перебувають близько 13,5 тисяч військових НАТО.

Читайте також: По дипломатичному кварталі Кабула вдарила ракета

В кінці 2014 року на зміну силам міжнародної збройної коаліції прийшла небойова операція Альянсу "Рішуча підтримка". На даний момент урядові сили контролюють 59,7% території Афганістану, бойовики Талібану та інших ісламістських угруповань - 11,1%. За 29,2% території ведуться бої з перемінним успіхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-