Меркель розкритикувала Шредера за роботу в Роснєфті

Меркель розкритикувала Шредера за роботу в Роснєфті

Укрінформ
Канцлер ФРН, яка балотується на 4 термін на цей пост від Християнсько-демократичного союзу (ХДС), піддала критиці екс-канцлера ФРН Герхарда Шредера за його рішення обійняти посаду незалежного директора у раді директорів "Роснєфти".

Своє ставлення вона висловила у відповідь на питання читачів таблоїду Bild.

"Я вважаю, що те, що робить пан Шредер, неправильно", - прокоментувала Меркель рішення свого попередника на цій посаді.

Особисто Меркель не збирається йти у бізнес після відходу на пенсію, на яку має намір піти після закінчення нової каденції, якщо її переоберуть. Вона зазначила при цьому, що на даний час вона концентрується на передвиборній кампанії "і на тому, що із задоволенням знову стане канцлером".

Рішення Шредер прийняти пропозицію стати незалежним директором ради директорів російського гіганта, що знаходиться під санкціями, розкритикували всі партії, що проходять на вересневих виборах у бундестаг, окрім правопопулістської альтернативи для Німеччини. Напередодні навіть лідер Лівої партії Сара Вагенкнехт, яка відома своїми симпатіями до Росії, назвала плани колишнього канцлера "поганими".

Читайте також: Шредера за його рішення працювати в «Роснєфті» розкритикували і ліві

Генеральний секретар Християнсько-соціального союзу (ХСС), сестринської партії ХДС, Андреас Шоєр також назвав рішення Шредера "таким, що погано пахне". Різко висловилися і представники Зелених, запропонувавши врізувати колишньому главі уряду чималу пенсію у зв'язку з його доходами в Росії.

Втім, сам номінант вже заявив, що погодиться з пропозицією. Запропонована посада у "Роснєфті" із зарплатою кілька сотень тисяч євро на рік, що знаходиться під санкціями, буде вже третьою для екс-канцлера у російському бізнесі, він вже обіймає пости у керівництві проектів Nord Stream 1 і 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-