Візовий скандал: Лавров обіцяє

Візовий скандал: Лавров обіцяє "не зганяти злість" на американцях

Укрінформ
Росія поки що не планує вживати заходів у відповідь проти США після рішення про призупинення видачі американських віз російським громадянам.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє "Інтерфакс"

"Що стосується наших дій у відповідь, як я вже сказав, потрібно вивчити детально ті рішення, які сьогодні американцями були оголошені. Подивимося. Можу сказати тільки одне - ми не будемо зганяти злість на американських громадянах", - сказав Лавров на прес-конференції з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі.

За його словами, "якщо хтось сподівався, що в даному разі поганий приклад буде заразливим, то він прорахувався".

Лавров також назвав рішення Вашингтона щодо віз спробою "викликати невдоволення російських громадян діями російської влади".

Він також додав, що Росія додатково вивчить рішення посольства США щодо візових процедур для росіян.

Як повідомлялося, у зв'язку із вжитими Російською Федерацією заходами щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в РФ, починаючи з 23 серпня 2017 року, Штати призупиняють процедуру видачі неімміграційних віз по усій Росії.

Читайте також: США припиняють видачу віз у Росії

Як повідомлялося, посольство США в понеділок оголосило, що з 23 серпня призупиняє процедуру видачі неімміграційних віз по всій РФ.

1 вересня 2017 року ця процедура відновиться в Москві. Процедура видачі неімміграційних віз у консульствах США в Росії буде призупинена на невизначений термін.

У дипмісії пояснили, що це пов'язано із заходами, вжитими Росією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в РФ.

Росія 28 липня вимагала, щоб США до 1 вересня скоротили кількість працюючих у РФ дипломатів і технічних співробітників. Росія також заборонила посольству США користуватися складськими приміщеннями у Москві і дачею в Срібному бору.

У МЗС РФ пов'язують рішення з новим законом про санкції проти Росії.

30 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що з Росії мають поїхати 755 працівників американських дипмісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-