США припиняють видачу віз у Росії

США припиняють видачу віз у Росії

Укрінформ
США припиняють видачу неімміграційних віз по всій Росії.

Про це у понеділок повідомляється на сайті посольства і консульства США в Російській Федерації.

"У зв'язку із заходами, вжитими Російською Федерацією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США у РФ, починаючи із 23 серпня 2017 року, процедура видачі неімміграційних віз по всій Росії буде призупинена", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 1 вересня 2017 року ця процедура відновиться у Москві. Процедура видачі неімміграційних віз у консульствах США в Росії буде призупинена на невизначений термін.

Також повідомляється, що раніше призначені співбесіди будуть скасовані. А ті, хто вже подав документи на оформлення візи США, будуть поінформовані про те, яким чином вони зможуть перепризначити співбесіду.

"Рішення російської сторони скоротити чисельність співробітників дипломатичної місії США у Російській Федерації ставить під сумнів серйозність прагнення Росії до поліпшення двосторонніх відносин. Ми збережемо чисельність співробітників дипмісії на рівні, необхідному для виконання ключових функцій наших диппредставництв", - підкреслили у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Росія зажадала, щоб США на 1 вересня скоротили кількість працюючих у РФ дипломатів та технічних співробітників. Росія також заборонила посольству США користуватися складськими приміщеннями у Москві і дачею у Срібному бору.

Читайте також: Трамп пообіцяв відповісти Росії на вислання дипломатів США

У МЗС РФ пов'язали рішення із новим законом про санкції проти Росії.

30 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росію мають залишити 755 працівників американських дипмісій.

У свою чергу президент США Дональд Трамп пообіцяв відповісти на рішення РФ про скорочення кількості американських дипломатів до 1 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-