В Австралії хочуть зобов'язати священиків повідомляти про злочини, почуті на сповіді

В Австралії хочуть зобов'язати священиків повідомляти про злочини, почуті на сповіді

Укрінформ
Королівська комісія з питань реагування на сексуальне насильство над дітьми рекомендує усім штатам та територіям країни запровадити кримінальну відповідальність для священиків, які не повідомлять поліції почуту під час сповіді інформацію про злочини стосовно дітей.

Про це повідомляє телекомпанія SBS

«Право практикувати свою релігію повинно відповідати зобов’язанням громадського суспільства заради безпеки усіх, а особливо захисту дітей від сексуального зловживання», - йдеться у заяві комісії. – «Надання поліції інформації про певне сексуальне зловживання дітьми є вирішальним для безпеки дітей».

Очікується, що рекомендація комісії отримає рішучий спротив з боку церкви, яка завжди оберігала абсолютну конфіденційність cповіді. Адже, відповідно до канонічного права, священик не може в жодному випадку порушити таємницю, почуту під час сповіді, навіть під загрозою смерті.

«У католицькій церкві сповідь – це фундаментальна частина свободи релігії, її визнає закон Австралії та багатьох інших країн. Тому так і повинно залишитись тут, в Австралії.

Читайте також: Священикам УПЦ МП не забороняли служити капеланами - Нацгвардія

Поза межами сповіді, про всі зловживання дітьми слід повідомляти представникам влади, і ми повністю цього дотримуємося», - заявив з цього приводу архиєпископ Мельбурна Деніс Гарт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-