Катар не пускає літаки з Саудівської Аравії, що мають везти прочан у Мекку

Катар не пускає літаки з Саудівської Аравії, що мають везти прочан у Мекку

Укрінформ
Катар не дає дозволу на посадку в аеропорту Дохи літакам державного авіаперевізника Саудівської Аравії, які мали доправити прочан до Мекки. 

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, генеральний директор авіакомпанії Saudia стверджує, що документи для отримання дозволів на посадку в аеропорту Дохи були надіслані кілька днів тому.

За два тижні розпочнеться щорічне масове паломництво мусульман світу до Мекки. У цьому зв'язку король Саудівської Аравії Салман днями розпорядився транспортувати паломників із Катару до Мекки без спеціальних електронних дозволів на в'їзд до королівства. Саудівська Аравія навіть візьме на себе витрати на перельоти для паломників із Катару. 

Таке рішення правитель Саудівської Аравії ухвалив на тлі дипломатичної кризи, яка виникла навколо Катару у червні, коли Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати та Єгипет розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром через начебто підтримку останнім екстремістів та терористів. 23 червня вони висунули Катару ультиматум. Серед вимог до Дохи - виведення з країни турецьких військових, розірвання відносин з Іраном, припинення підтримки "Братів-мусульман" та "Ісламської держави", закриття телеканалу Al Jazeera.

У разі виконання цих умов чотири країни пообіцяли зняти з Катару ембарго, яке запровадили на початку червня. 

Читайте також: У Саудівській Аравії хотіли вбити наслідного принца – ЗМІ

Катар відкидає звинувачення у підтримці тероризму. 20 липня офіційна Доха вирішила змінити антитерористичне законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-