Ердоган назвав главу німецького МЗС

Ердоган назвав главу німецького МЗС "міністром-катастрофою"

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган украй різко відізвався про міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля, який критикував його в останні дні.

Про це пише Focus.

«Хто ви такий, щоб говорити з президентом Туреччини? Не переступайте своєї межі!» - звернувся Ердоган до Габріеля заочно в ході офіційного заходу, що транслювався по турецькому телебаченню в місті Денізлі.

Він назвав німецького політика «міністром-катастрофою» і підкреслив, що той не з главою держави має спілкуватися, а зі своїм візаві – главою МЗС Туреччини (Габріель до того, як очолив МЗС, обіймав посаду міністра економіки ФРН).

Ердоган також висміяв реакцію німецьких політиків на свій заклик до німецьких турків не голосувати за партії правлячої коаліції і Зелених на майбутніх парламентських виборах.

Водночас турецький лідер заявив, що Туреччині абсолютно байдуже, які далі Німеччина робитиме кроки: «Для нас не важливо, чи буде Німеччина тримати двері відкритими. У нас достатньо дверей».

Читайте також: Глава МЗС Австрії засудив втручання Ердогана у виборчі процеси Європи

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Ердоган закликав турків, які живуть в Німеччині, бойкотувати на майбутніх виборах Християнсько-демократичний союз (партія канцлера Ангели Меркель), Соціал-демократичну партію (одним з лідерів якої є Зігмар Габріель) і Зелених, назвавши їх «ворогами Туреччини». У відповідь на це Габріель звинуватив Ердогана в «грубому втручанні у внутрішні справи ФРН» і розпалюванні ненависті. Минулої суботи німецький дипломат також піддав критиці арешт в Іспанії на вимогу Анкари німецького громадянина, письменника з турецьким корінням Догана Акханлі і закликав не видавати того турецькій владі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-