Глава МЗС Австрії засудив втручання Ердогана у виборчі процеси Європи

Глава МЗС Австрії засудив втручання Ердогана у виборчі процеси Європи

Укрінформ
Міністр закодонних справ Австрії Себастіан Курц різко розкритикував президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана через його втручання у виборчі процеси в країнах ЄС.

Інтерв'ю з австрійським політиком німецьке видання Welt am Sonntag опублікувало 20 серпня, повідомляє DW.

"Постійне втручання Ердогана у внутрішні справи інших держав, а це відбувається не лише в Німеччині, я вважаю абсолютно неприпустимим", - заявив Курц. 

За його словами, турецький президент намагається інтрументалізувати "громади турецького походження", передусім у Німеччині та Австрії. Тож і Відень "в жодному разі не терпітиме" втручання Ердогана в заплановані на жовтень позачергові парламентські вибори, якщо воно матиме місце, заявив Курц.

Як відомо, він очолює консервативну Австрійську народну партію (АНП), яка має високі шанси перемогти на виборах.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 18 серпня закликав німецьких виборців турецького походження не голосувати на виборах до Бундестагу, які відбудуться 24 вересня, за три великі німецькі партії - Християнсько-демократичний союз (ХДС), Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) та Зелених. На думку Ердогана, ці партії поширюють антитурецькі настрої, аби здобути перемогу на виборах. 

Читайте також: Найбільші партії ФРН засудили втручання Ердогана у німецькі вибори

Цей заклик викликав різку критику з боку німецьких політиків. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не дозволить Ердогану втручатися у виборчі процеси в ФРН, а міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель назвав заяву Ердогана "грубим втручанням" у передвиборчу кампанію. У відповідь президент Туреччини жорстко відповів Габріелю, зазначивши, що той має "знати свої межі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-