Найбільші партії ФРН засудили втручання Ердогана у німецькі вибори

Найбільші партії ФРН засудили втручання Ердогана у німецькі вибори

Укрінформ
Лідери передвиборчих перегонів у Німеччині - голови Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель і Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц засудили спроби президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана впливати на думку німецьких виборців.

Про це вони заявили кожен своїм виборцям, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми нікому, у тому числі і президенту Ердогану, не дозволимо заважати нашим громадянам, незалежно від їх походження, у тому числі німецьким громадянам турецького походження, мати право вільного вибору. І ми забороняємо будь-яке втручання у формування громадської думки», - заявила Меркель у Херфорді, Північний Рейн-Вестфалія. 

Керівник СДПН Шульц у свою чергу написав у своєму Twitter: «Ердоган втратив всяке почуття міри. Тим сильніше стоїмо ми на боці всіх тих, хто бореться за вільну і демократичну Туреччину». Пізніше він додав, що в завдання президента Туреччини не входить давати вказівки, які стосуються перебігу виборів в німецький бундестаг. 

Попередник Шульца на посаді голови СДПН, віце-канцлер-міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель також назвав висловлювання Ердогана «грубим втручанням у німецьку виборчу кампанію» і бажанням нацькувати людей у Німеччині один проти одного. 

Співголова партії Зелених Джем Оздемір також прокоментував заклик турецького президента: «Ми розуміємо цей заклик як завдання продовжувати рішуче працювати над тим, щоб зупинити вплив Ердогана на німецьких турків у нашій країні...», - сказав він. 

Читайте також: Туреччина закидає Берліну "неповагу" та втручання у внутрішні справи

Як вже повідомлялося, Ердоган у п'ятницю звернувся до турків, які живуть у Німеччині, бойкотувати на майбутніх виборах ХДС, СДПН і Зелених, назвавши їх «ворогами Туреччини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-