Держдеп назвав дату й місце зустрічі Волкера з Сурковим: 21 серпня в Мінську

Держдеп назвав дату й місце зустрічі Волкера з Сурковим: 21 серпня в Мінську

Укрінформ
Спецпредставник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер 21 серпня в Мінську зустрінеться з представником російського уряду, щоб обговорити російсько-українські відносини.

Про це повідомляє прес-служба Держдепу.

"Спеціальний представник США на переговорах в Україні Курт Волкер поїде до Мінська (Білорусь), де зустрінеться 21 серпня з представником російського уряду і обговорить російсько-українські відносини", - йдеться в повідомленні.

Держдеп не називає імені російського представника, але раніше з російської сторони діалог зі США щодо України вів помічник президента Росії Владислав Сурков.

Читайте також: У Суркова кажуть, що знайшли місце для зустрічі з Волкером

Після цього Волкер відвідає Вільнюс, де з урядом Литви також поговорить про Україну.

23 серпня спецпредставник прилетить до Києва, щоб приєднатися до заходів за участю американського міністра оборони США Джеймса Меттіса і обговорити подальші кроки для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

За інформацією адвоката ув'язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна, на зустрічі Волкера і Суркова обговорюватимуться і питання звільнення українських політв'язнів. На думку Фейгіна, помічник президента РФ Владислав Сурков, який курує український напрямок, пропозицією про обмін Сущенка на російського військовослужбовця Віктора Агєєва хоче вирішити свої санкційні проблеми.

Волкер був призначений спецпредставником США 7 липня.

10 липня він відвідував Київ і зустрічався з президентом України Петром Порошенко. Також Волкер провів переговори з колишнім президентом України Леонідом Кучмою, які представляють Київ у тристоронній контактній групі.

21 липня спецпредставник США побував на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-