Екс-канцлер Німеччини Шредер готовий працювати на

Екс-канцлер Німеччини Шредер готовий працювати на "Роснефть"

Укрінформ
Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер має намір прийняти пропозицію російського керівництва обійняти посаду незалежного директора в раді директорів "Роснефти".

Про це він заявив в інтерв'ю швейцарському виданню Blick.

"Я балотуватимуся, незважаючи на всю критику, яку я вважаю неправильною", - сказав Шредер, назвавши таку критику "політичною кампанією на користь Ангели Меркель".

Що стосується іміджу партії, Соціал-демократичної, то нове призначення не завдасть їй шкоди у передвиборній боротьбі, вважає член СДПН з більш як 50-річним стажем.

Читайте також: Нафтокомпанія Венесуели таємно веде переговори з "Роснефтью" - ЗМІ

Шредер розраховує, що до його обов'язків входитиме участь у засіданнях чотири рази на рік в Москві, а зарплату отримувати він буде близько 350 тис. дол. на рік (після вирахування російською державою із стандартної зарплати в 500 тис. дол. 30%). 

Шредер повідомив, що його запросили керівник концерну Ігор Сечин і міжнародні акціонери; чи мав відношення до цього запрошення президент РФ Володимир Путін, колишній політик, за його словами, не знає. 

Відповідаючи на запитання про санкції, під якими знаходиться і компанія-майбутній працедавець, Шредер відзначив, що "санкції виконують свої функції лише частково", а він особисто хоче "зробити свій скромний внесок... - допомогти поліпшити відносини між Росією і ЄС".

Це буде вже "третій російський мандат" екс-канцлера, зазначають ЗМІ, нагадуючи про його посади в керівництві проекту Nord Stream 1 і 2.

Як повідомлялося, минулої п'ятниці прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що хотів би бачити Шредера, який обіймав пост канцлера в 1998-2005 роках, у складі керівництва компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-