Австралія розширила національний список терористичних організацій

Австралія розширила національний список терористичних організацій

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії вніс "Ісламську державу у Східній Азії" (ІД СА) до переліку терористичних організацій.

Про це повідомляє news.com.

"Тільки минулого тижня ІД СА оприлюднила пропагандистський відеоролик з австралійським екстремістом Абу Адамом Аль-Австралі, який закликав бойовиків долучитися до конфлікту у Мінданао", - заявив генеральний прокурор Австралії Джордж Брандіс.

Читайте також: Австралія допомагає своєму найвідомішому терористу, який зараз у турецькій тюрмі

Саме він підписав рекомендацію додати організацію до наявного списку 23 груп, які вважаються терористичними відповідно до кримінального законодавства Австралії. Таким чином членство чи зв'язки із згаданою організацією можуть призвести до 25-літнього ув'язнення.

ІД СА публічно заявила про свою вірність ІД у грудні 2015 року і несе відповідальність за численні теракти на Філіппінах. Основна мета організації - створити в регіоні ісламську державу за законами шаріату.

Читайте також: ФСБ Росії похвалилася, що врятувала Москву від смертників ІДІЛ

Австралійський уряд вважає, що понад 750 вихідців з Південно-Східної Азії, включаючи близько 110 австралійців, залучені до діяльності терористичних груп у Сирії та Іраку.

Голова австралійської спецслужби ASIO, Дункан Льюїс, заявив, що одна з найбільших терористичних загроз для австралійців - на південному сході Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-