Мельбурн всьоме визнали найкращим для проживання містом

Мельбурн всьоме визнали найкращим для проживання містом

Укрінформ
Мельбурн - столиця австралійського штату Вікторія та другий за величиною мегаполіс країни сьомий раз поспіль визнаний найкращим у світі містом для проживання. Рейтинг з 140 найкомфортніших міст склали експерти Economist Intelligence Unit.

Про це повідомляє news.com.

Мельбурн, який знову виборов першу сходинку у рейтингу, є другим (після Сіднея) найбільшим містом Австралії з дуже розвиненою промисловістю, культурою і комерцією. На другому місці рейтингу опинився Відень, столиця Австрії. Трійку лідерів замикає канадський Ванкувер, третє за величиною місто в Канаді.

У рейтингу беруть участь тільки найбільші міста планети, фахівці оцінюють мегаполіси відразу за кількома показниками: інфраструктура, освіта, екологічна ситуація, охорона здоров'я, культура, стабільність доступу. 

Міста оцінювали за 100-бальною шкалою. Мельбурн зміг набрати 97,5 балів. Відень та Ванкувер заробили 97,4 і 97,3 бала відповідно.

Окрім очільника списку до рейтингу потрапили ще два австралійських міста – Аделаїда та Перт.

Читайте також: Міні-будинок Tesla проїде Австралією з екопрограмою

Також до десятки увійшли канадські Торонто та Калгарі, новозеландський Окленд, столиця Фінляндії Гельсінкі та німецький Гамбург.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-