Екс-міністр економрозвитку РФ у суді звинуватив главу

Екс-міністр економрозвитку РФ у суді звинуватив главу "Роснефти" у провокації хабара

Укрінформ
Колишній міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв на початку розгляду в Замоскворецькому суді по суті справи по звинуваченню його в корупції назвав ситуацію в російській економіці "відмінною, але не безнадійною".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Відмінна, але не безнадійна", - оцінив поточну економічну ситуацію в країні Улюкаєв, відповідаючи на питання журналістів.

Екс-міністр прийшов на засідання з творами Чехова в електронній книзі, зараз зупинився на оповіданні "Вбивство". Свій настрій на майбутній процес Улюкаєв назвав оптимістичним. Він чекає, що суд над ним закінчиться позитивно "в історичному сенсі" і "принесе користь російському народу".

Окрім того Улюкаєв звинуватив главу "Роснефти" Ігоря Сечина в провокації хабара, повідомляє Медіазона.

"Відносно мене ФСБ була вчинена провокація за участю глави «Роснефти» Сечина і начальника служби безпеки «Роснефти» Феоктистова», - сказав Улюкаєв. Матеріали справи він назвав сфабрикованими.

Читайте також: Звільнено генерала ФСБ, що організував арешт глави Мінекономрозвитку РФ Улюкаєва - ЗМІ

У травні російське слідство пред'явило Олексію Улюкаєву остаточне обвинувачення у справі про отримання хабара в особливо великому розмірі. Він був затриманий у ніч на 15 листопада в офісі "Роснефти". Після затримання президент РФ усунув Улюкаєва з посади міністра. 

За версією слідства, чиновник вимагав два мільйони доларів за позитивну оцінку угоди щодо купівлі "Башнефти". Улюкаєв заперечує вину.

На думку експертів, вирішальну роль у його арешті відіграли протиріччя з главою "Роснефти" Ігорем Сечиним, близьким до Путіна. Сечин також фігурує серед свідків обвинувачення у справі Улюкаєва.

У середу в Замоскворецькому суді розпочався розгляд справи Улюкаєва по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-