Експерт NYT не вірить, що Україна поставляла двигуни КНДР

Експерт NYT не вірить, що Україна поставляла двигуни КНДР

Укрінформ
Старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкл Елеман, на якого посилалася американська газета The New York Times у своєму розслідуванні, не вірить, що українська влада причетна до поставок ракетних двигунів до КНДР.

Про це він написав у своєму Twitter.

Зокрема, він указав, що Південмаш не є єдиним у світі джерелом постачання двигунів для міжконтинентальних балістичних ракет у КНДР. "Росія має кілька можливих джерел, є й інші потенціали у Росії", - відзначив він.

На його думку Україна не причетна до поставок двигунів. "Я не вірю, що українська влада знала або сприяла", - підкреслив експерт

Читайте також: Скандал з ракетами КНДР може загальмувати надання Україні летальної зброї - Айвазовська

Раніше американська газета The New York Times із посиланням на Майкла Елемана і секретні оцінки американських спецслужб повідомила, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з так званого чорного ринку, ймовірно, від українського заводу «Південмаш».

У відповідь на публікацію видання секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не поставляла зброю і військові технології Північній Кореї. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-