Віце-прем'єр Австралії може позбутися посади через подвійне громадянство

Віце-прем'єр Австралії може позбутися посади через подвійне громадянство

Укрінформ
Виявлене подвійне громадянство віце-прем'єр-міністра Австралії Барнабі Джойса спричинило скандал у політиці країни і може призвести до втрати ним посади та місця у парламенті.

Про це повідомляє DW.

"Віце-прем'єр Джойс уже підтвердив, що має громадянство Нової Зеландії. Згідно з австралійським законодавством депутати парламенту не мають права на подвійне громадянство", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, донедавна маловідома норма закону останніми тижнями призвела до відставки кількох парламентаріїв. Проте Джойс заявив у понеділок, що не піде у відставку, тому тепер його справа потрапить на розгляд до Верховного суду Австралії. 

У МЗС Нової Зеландії пояснили, що Джойс автоматично набув новозеландського громадянства через походження свого батька - той народився у Новій Зеландії і переїхав до Австралії у 1947 році.

Віце-прем'єр під час виступу у парламенті заявив, що ніколи не вважав себе громадянином іншої країни. "Я був шокований, коли дізнався про цей факт", - прокоментував він ситуацію.

Читайте також: Недійсний паспорт Саакашвілі заберуть на в'їзді в Україну - прикордонники

За інформацією ЗМІ, ситуація може спричинити урядову кризу, адже ліберально-консервативна коаліція на чолі з прем'єр-міністром Малкольмом Тернбуллом може втратити більшість у парламенті, де має перевагу лише в один голос.

За даними торішнього перепису населення Австралії, майже половина 24-мільйонної країни народилася за кордоном або має принаймні одного з батьків, що народився за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-