Директор ЦРУ каже, що неминучої загрози ядерної війни з КНДР немає

Директор ЦРУ каже, що неминучої загрози ядерної війни з КНДР немає

Укрінформ
Неминучої загрози ядерної війни між США і Північною Кореєю немає.

Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео на тлі зростання напруги між двома країнами, повідомляє BBC

"Я чув розмови про те, що ми перебуваємо на межі ядерної війни. Я не бачив жодних  розвідувальних даних, які б вказували на те, що ми зараз там знаходимося", - сказав він у інтерв'ю телеканалу Fox News.

За словами Помпео, Пхеньян із "тривожною швидкістю" просуває свою ракетну програму, і чергове випробування озброєння з боку КНДР не було б несподіванкою.

Помпео висловив переконання, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин "продовжуватиме намагатися розвивати" ядерну програму своєї країни. Водночас директор ЦРУ застеріг, що «стратегічне терпіння» Вашингтона у цьому питанні добігає кінця.

На запитання журналістів, наскільки близько КНДР підійшла до створення ядерної боєголовки, здатної ударити по США, Помпео відповів: "Вони наблизилися".

Давня напруга між США і КНДР посилилася після одразу двох за місяць випробувань балістичних міжконтинентальних ракет Пхеньяном у липні. Випробування викликали нові міжнародні санкції з боку ООН щодо північнокорейського режиму.

Читайте також: Влада КНДР заявила про 3.5 мільйона добровольців для війни з США

Після останніх випробувань балістичних ракет Пхеньяном президент США Дональд Трамп пригрозив КНДР "вогнем і люттю". У відповідь на це КНДР заявила про готовність запустити ракету по  острову Гуам, де розміщується американська військова база.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-