Австралія допомагає своєму найвідомішому терористу, який зараз у турецькій тюрмі

Австралія допомагає своєму найвідомішому терористу, який зараз у турецькій тюрмі

Укрінформ
Австралія надає належну консульську допомогу найвідомішому австралійському терористу Нілу Пракашу, який перебуває у турецькій в'язниці.

Про це повідомляє news.com

«Наше завдання надавати захист австралійським громадянам як вдома, так і за кордоном», - заявив міністр охорони здоров'я Грег Хант.

Повідомляється, що консульські представники двічі відвідували підозрюваного у тероризмі у тюрмі, надають допомогу у пошуку законного представника, слідкують за умовами утримання ув'язненого та тримають зв'язок з його родиною.

Представник прокуратури Австралії заявив, що Австралія надіслала Туреччині офіційний запит про екстрадицію Пракаша, однак з розумінням ставиться до того, що мають бути завершені турецькі процедури щодо арешту відомого терориста.

Сама ж Австралія, за словами Грега Ханта, найбільше зацікавлена в отриманні від Ніла Пракаша розвідувальної інформації про його взаємодію з "Ісламською державою".

У травні прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл пообіцяв посадити австралійського терориста на все життя і заявив, що Пракаш, імовірно, буде виданий Туреччиною протягом кількох місяців.

Уродженець Мельбурна Ніл Пракаш повідомив турецькій владі, що, воюючи за "Ісламську державу", він одружився з джихадисткою з Нідерландів, і має двох дітей, які можуть претендувати на громадянство Австралії.

Читайте також: Австралійський уряд посилить біобезпеку

Пракаш був заарештований, коли намагався перетнути кордон між Сирією та Туреччиною 24 жовтня минулого року за допомогою фальшивих документів.

Він провів останні десять місяців під вартою за звинуваченнями у тероризмі.

Фото: australianmalayalee.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-