У Вірджинії в сутичках ультраправих загинула одна людина

У Вірджинії в сутичках ультраправих загинула одна людина

Укрінформ
Одна людина загинула і щонайменше 19 постраждали у сутичках в місті Шарлоттсвіль в американському штаті Вірджинія, де другий день тривають акції протесту ультраправих та їхніх противників.

Про це повідомляє ВВС.

"Я вбитий новиною про те, що тут загинула людина. Я закликаю всіх людей доброї волі розходитися по домівках", - написав мер міста Майк Зінгер у своєму Twitter.

Подробиць про загиблого не повідомляють. Невідомо, чи він загинув внаслідок наїзду автомобіля, який стався вдень, чи в іншому місці.

У соцмережах з'явилися повідомлення, що загинула жінка, однак офіційно ця інформація не підтверджена. Раніше влада запровадила надзвичайний режим у кількох районах міста.

Поліція оголосила незаконним праворадикальний мітинг і закликала їх розійтися, після того як між мітингувальниками та їхніми противниками почалися сутички.

Читайте також: Автомобіль наїхав на протестувальників у США

Коли праві вже розходилися, у натовп, де, як пише New York Times, переважали учасники "контрпротесту" в'їхав автомобіль, який до цього протаранив кілька інших машин. Видання Washington Post повідомляло про щонайменше постраждалих. Свідки події розповідають, що водій діяв явно навмисне.

Акція "Об'єднаймо правих" анонсувалася як мітинг протесту проти планів демонтажу статуї генерала Роберта Лі у парку Звільнення (чорношкірих рабів) в центрі Шарлоттсвіля і повинна була початися опівдні за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-