Засуджений за корупцію екс-прем'єр Молдови направив позов до ЄСПЛ

Засуджений за корупцію екс-прем'єр Молдови направив позов до ЄСПЛ

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат, який відбуває дев'ятирічний тюремний термін за корупцію, надіслав позов до Європейського суду з прав людини з вимогою перегляду кримінальної справи.

Про це заявив адвокат екс-прем'єра Ігор Попа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У своєму позові до ЄСПЛ Влад Філат зазначив, що під час судового процесу були порушені його фундаментальні права, самі судові засідання проходили в закритому режимі, а йому було заборонено робити заяви для преси. Також екс-прем'єр написав, що він був обраний депутатом парламенту Молдови в рамках демократичних і вільних виборів, а його позбавлення депутатської недоторканності проходило з грубими порушеннями внутрішнього Регламенту законодавчого органу», - зазначив адвокат.

Читайте також: Екс-прем'єр не має наміру відмовлятися від боротьби за пост президента Молдови

За словами Попа, утримання колишнього прем'єр-міністра під вартою до винесення остаточного судового вердикту мало на меті усунути Філата від участі в суспільно-політичному житті Молдови.

Декількома днями раніше через погіршення стану здоров'я Філат був доставлений в одну з кишинівських приватних клінік на обстеження. У кримінальному законодавстві Молдови така послуга передбачена, однак медичне обстеження проводиться за рахунок пацієнта.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата було засуджено до 9 років тюремного ув'язнення за корупцію. Його обвинувачують в отриманні від мера молдавського міста Оргеєв Ілана Шора хабара в розмірі 250 мільйонів доларів.

В даний час Філат відбуває покарання в одній з в'язниць Липканського району на півночі Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-