У Литві розкрили мережу торгівлі людьми: українців продавали у Британію

У Литві розкрили мережу торгівлі людьми: українців продавали у Британію

Укрінформ
Литовські прикордонники із зарубіжними колегами розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми. В ході розслідування встановлено, що українців, що приїхали в Литву, збиралися вивозити для примусової праці у Велику Британію.

Про це в четвер повідомляє Delfi.

«У понеділок увечері співробітники Відділу організації кримінальної розвідки Служби охорони держкордону Литви (СОДКЛ) разом з колегами з Підрозділу берегової охорони затримали в Шяуляйському і Мажейкському районах трьох громадян Литви та одного громадянина України», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, останній, згідно з наявними даними, є головним організатором незаконної схеми переправлення людей до Сполученого Королівства. Громадяни Литви допомагали українцю і здійснювали переправлення людей за кордон. Вік затриманих - від 41 року до 50 років.

Читайте також: ЗМІ: в Іспанії затримали судно з українським екіпажем – підозрюють у наркоторгівлі

Зазначається також, що на цьому тижні співробітники СОДКЛ провели обшуки в житлових приміщеннях, що належать затриманим особам, а також в нежитлових приміщеннях в Шяуляйському і Мажейкському районах.

«Під час обшуків знайдено дев'ять нелегально доставлених громадян України. За даними прикордонників, цих українців планувалося незаконно вивезти за кордон, а також, скориставшись їх вразливістю, використовувати для примусової фізичної праці в рабських умовах», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, за даними українських правоохоронців, під час обшуків в Україні були знайдені вогнепальна зброя і підроблені документи, які нелегально зберігалися і ймовірно, використовувалися для переправлення людей за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-