Американські дипломати на Кубі стали жертвами «акустичної атаки» - CNN

Американські дипломати на Кубі стали жертвами «акустичної атаки» - CNN

Укрінформ
У Держдепартаменті США повідомили, що американські дипломати в посольстві в Гавані піддавалися «акустичним атакам» з використанням певних звукових пристроїв.

Про це з посиланням на анонімні джерела в Держдепі, пише CNN.

Співрозмовники телеканалу стверджують, що з кінця 2016 року не менш двох співробітників посольства демонстрували різні симптоми, які нагадували наслідки струсу мозку. Дипломати могли назавжди втратити слух.

До розслідування, за словами джерел CNN, підключено ФБР.

Офіційний представник Держдепу Хізер Науерт заявила 9 серпня, що в гаванському посольстві дійсно з кінця 2016 року виявлено «деякі інциденти», що призвели до ускладнень зі здоров'ям. Скільки дипломатів постраждали, вона не уточнила. Причини того, що сталося Держдеп також не розкриває.

В результаті деякі співробітники посольства змушені були залишити Кубу. У відповідь Вашингтон вислав двох кубинських дипломатів.

Читайте також: ООН: Жителі західних районів Мосула не скоро зможуть повернутися додому

МЗС Куби назвало висилку дипломатів «несправедливою і безпідставною» і відкинуло причетність влади до проблем зі здоров'ям, на які поскаржилися американці.

США і Куба в 2015 році більш ніж через 50 років відновили дипломатичні відносини і відкрили роботу диппредставництв в Гавані і Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-